Belangrijke informatie

De ambassade van Saoedi-Arabië heeft de verwerking van visa uitbesteed aan een derde partij. Alle reizigers moeten persoonlijk langskomen om biometrische data af te geven, dit is alleen mogelijk op afspraak. Vanwege de complexiteit van het visumaanvraag raden wij u aan om gebruik te maken van de Saoedi-Arabië Executive Service waarbij alle zorgen voor u uit handen worden genomen.

Executive Service

 • Een vast contactpersoon van het Executive Service team die uw aanvraag van begin tot eind zal begeleiden
 • Binnen 60 minuten na het plaatsen van een online order wordt er contact met u opgenomen
 • Advies en begeleiding bij het verzorgen van de vereiste documenten
 • Documenten Voorbereiding Service
 • Kwaliteitscontrole van uw visumaanvraag: We kijken uw gehele visumaanvraag met alle vereiste documenten na om het risico op afwijzing bij het consulaat te minimaliseren
 • Fotoservice
 • Het maken van een afspraak
 • Het paspoort na visumafgifte ophalen
 • Een scan van uw visum
 • Aflevering van uw paspoort op Luchthaven Schiphol

Pre-Check Service

Als u zelf uw visumaanvraag wilt voorbereiden en aanvragen, dan adviseren we u te kiezen voor onze Saoedi-Arabië Pre-Check Service. Zo voorkomt u mogelijke vertragingen die uw reisplannen kunnen verstoren.

Ophaal Service

Naast onze Pre-Check Service, is CIBTvisas u graag van dienst met het ophalen van het paspoort zodra het visum is afgegeven. Vervolgens kunnen we het paspoort op de door u gewenste wijze verzenden. CIBTvisas heeft de originele inleverbon en een originele ondertekende machtigingsbrief van de reiziger nodig waarin toestemming wordt gegeven aan CIBTvisas om het paspoort namens de aanvrager op te halen. De machtigingsbrief is opgenomen in het CIBTvisas aanvraagpakket.

Uitnodigingsservice

In aanvulling op de bovenstaande diensten is CIBTvisas in staat om de noodzakelijke goedkeuringen van de Saoedi-Arabië autoriteiten te verzorgen wat benodigd is voor een visumaanvraag. Vul het CIBTvisas orderformulier uitnodiging Saoedi-Arabië in die u vindt in het aanvraagpakket.

Het tarief van de uitnodigingsservice is afhankelijk van het aantal inreizen dat u aanvraagt.

Uitnodigingsbrief
De ambassade van Saoedi-Arabië heeft te kennen gegeven dat uitnodigingsbrieven die vóór 2 oktober 2016 werden uitgegeven, niet langer geaccepteerd zullen worden voor nieuwe visumaanvragen. Aanvragers worden verzocht om nieuwe uitnodigingsbrieven te bemachtigen.
Verwerkingstijd uitnodigingen
Wegens technische problemen bij de autoriteiten die de uitnodigingen voor Saoedi-Arabië afgeven kan, tot nader order, de verwerkingstijd niet gegarandeerd worden.

Vereisten voor een zakenvisum voor Saoedi-Arabië visum voor Nederlandse paspoorthouders

 1. Paspoort

  Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Het paspoort van de aanvrager moet:

  • Minstens zeven maanden geldig zijn na elke inreis
  • Minstens twee lege tegenover elkaar liggende pagina's hebben
  • Vrij zijn van hoesjes, omslagen en losse inhoud, graag deze volledig verwijderen voordat u de aanvraag naar ons zendt
  Een kopie van het paspoort moet (samen met kopieën van alle overige visumvereisten) opgestuurd worden naar visum.nl als u een Pre-Check door ons wilt laten uitvoeren.

 2. Pasfoto

  De ambassade vereist een pasfoto. Wij kunnen deze voor u verzorgen als u uw foto digitaal naar ons opstuurt via de volgende link http://visum.nl/photo-service.php visum.nl zal vervolgens uw pasfoto exact volgens de richtlijnen van de ambassade afdrukken.

   

  U kunt ook zelf een officiële kleurenpasfoto opsturen die los is van het visum aanvraagformulier (dus op geen enkele wijze aan het formulier bevestigd) en vrij van eventuele lijmrestanten. De foto moet recent en goedgelijkend zijn, een egale witte achtergrond hebben en zijn afgedrukt op fotopapier van hoge kwaliteit. De afmeting moet 5cm bij 5cm zijn en een recht vooraanzicht van de aanvrager hebben (zijaanzicht in enige vorm wordt niet geaccepteerd). Het gezicht van de aanvrager moet in het midden van het beeld staan en een neutrale uitdrukking hebben. Hoofdbedekking moet achterwege blijven, tenzij het bedekking/kledij om religieuze redenen betreft (het gelaat moet zichtbaar zijn)

 3. Uitnodiging

  Een uitnodigingsbrief aangevraagd door de te bezoeken organisatie in Saoedi-Arabië. De uitnodigingsbrief moet:

  • Aangevraagd worden via de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Saoedi-Arabië
  • Elektronisch worden gelegaliseerd door de Kamer van Koophandel in Saoedi-Arabië
  • Maximaal 30 dagen oud zijn (op het moment van indienen)

  visum.nl kan een uitnodiging voor Saoedi-Arabië voor u verzorgen. Als u van deze service gebruik wilt maken, dan verstuurt u de volgende documenten digitaal naar ons via de beveiligde link http://visum.nl/upload-forms?service=invitation

  • Een duidelijke kleurenkopie van het paspoort van de reiziger dat tenminste drie maanden geldig is na de vervaldatum van het visum
  • Een volledig ingevuld en ondertekend Saoedi-Arabië zakelijke uitnodiging orderformulier. Alleen op de computer ingevulde formulieren worden geaccepteerd. Dit formulier is opgenomen in het visum.nl-aanvraagpakket. Alle vragen moeten beantwoord zijn om de uitnodiging te kunnen verzorgen

  Aanvragers die werkzaam zijn in de medische sector en/of publieke en aanvragers die werkzaam zijn als piloot kunnen helaas geen gebruikmaken van deze service. Deze moeten via de te bezoeken organisatie een uitnodiging  aanvragen.

 4. Garantiebrief

  Een originele garantiebrief van de werkgever in Nederland is vereist. Maak gebruik van onze Digitale Garantiebrief service om er zeker van te zijn dat de garantiebrief voldoet aan de specifieke vereisten van de ambassade. Ga naar  http://visum.nl/bcl-order om de aanvraag te beginnen.

  U kunt ook gebruikmaken van de voorbeeld garantiebrief die u hier terugvindt. Zorg ervoor dat u exact dezelfde bewoording en formaat gebruikt om risico op afwijzing en daarmee een langere verwerkingstijd te voorkomen.
  Alle garantiebrieven moeten geadresseerd zijn aan de ambassade. Het adres van de ambassade vindt u hier terug

  In aanvulling op de tekst zoals vermeld in de voorbeeld garantiebrief, moet uw garantiebrief ook het volgende bevatten:
  • Het aantal jaren werkervaring van de aanvrager

 5. Bedrijfsregistratie

  Bewijs van commerciële registratie en vestiging van het uitnodigende bedrijf in Saoedi-Arabië is vereist. Deze mag niet ouder zijn dan 5 jaar.

 6. Uittreksel van registratie

  Een uittreksel van de Nederlandse Kamer van Koophandel van maximaal 30 dagen oud (op het moment van indienen). De ambassade accepteert ook een door de KvK gestempelde garantiebrief zonder uittreksel. De KvK stempel mag niet ouder zijn dan 30 dagen.

 7. Kopie paspoort

  Een duidelijke kopie van de informatiepagina van het paspoort van de aanvrager.

 8. visum.nl-orderformulier

  Vul het Saoedi-Arabië Services  Orderformulier volledig in en stuur het per post naar ons op of digitaal via de beveiligde link http://visum.nl/upload-forms?service=info. Dit orderformulier is opgenomen in het visum.nl aanvraagpakket.

 9. Multiple entry-aanvragers

  Momenteel gelden restricties met betrekking af te geven visa voor Nederlands paspoorthouders. In veel gevallen wordt een single entry visum geldig tot 15 dagen afgegeven, ongeacht het visum dat is aangevraagd

 10. Aanvragers met een technisch beroep

  Aanvragers met een technisch beroep, moeten een andere uitnodiging aanleveren. In deze uitnodiging moet om de afgifte van een 'Working Visit' visum worden verzocht.

 11. Vrouwelijke aanvragers

  Vrouwelijke aanvragers die alleen reizen en vrouwelijke aanvragers die jonger zijn dan 40 jaar moeten een bewijs van autorisatie aanleveren. Deze wordt door het Saudische Ministerie van Buitenlandse Zaken afgegeven.

 12. Pre-Check service

  Als u zelf uw visumaanvraag wilt voorbereiden en aanvragen, dan adviseren we u te kiezen voor onze Saoedi-Arabië Pre-Check Service. Zo voorkomt u mogelijke vertragingen die uw reisplannen kunnen verstoren.

  Om van deze service gebruik te maken, moet u eerst een online order plaatsen. Vervolgens verstuurt u een duidelijke scan van alle  visumbenodigdheden en het volledig ingevulde CIBTvisas Saoedi-Arabië Services Orderformulier digitaal naar ons via de beveiligde link: http://cibtvisas.nl/upload-forms?service=precheck (het orderfomulier treft u aan in het aanvraagpakket).

  Voor deze service geldt een aanvullend tarief die u kunt terugvinden op de tarievenlijst.

 13. Ambassade Registratie (zeer aanbevolen)

  Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Nederlandse reizigers aan om zich te registreren bij de ambassade in de landen die zij zullen bezoeken. Laat visum.nl uw reis registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken zodat u met een gerust hart op reis kan gaan. Registratie houdt in dat de Nederlandse ambassade in het land van bestemming op de hoogte zal zijn van uw reisplannen en dat u bent ingeschreven in het Kompas crisis registratiesysteem.
  Om van deze optionele service gebruik te maken moet u het registratieformulier invullen dat u in het aanvraagpakket terug zal vinden en deze vervolgens naar ons opsturen samen met alle andere benodigdheden

Saoedi-Arabië visum

Wilt u weten hoe een visum voor Saoedi-Arabië eruitziet?  Bekijk hier een voorbeeldvisum voor Saoedi-Arabië om te zien welke informatie het bevat.

Voorbeeldvisum Saoedi-Arabië bekijken


 

Ophaaldienst

Heeft uw aanvraag spoed.  Een koerier van visum.nl haalt uw documenten op in Nederland. Onze snelle service garandeert dat uw visumaanvraag zo spoedig mogelijk bij de ambassade ligt. Meer informatie

Bel 0900-31 50 205 om een afhaalafspraak te maken.

Kies voor visum.nl

Snel. visum.nl biedt de snelste manier om een visum te krijgen.

Makkelijk. De specialisten van visum.nl helpen u met betrouwbare informatie per telefoon en e-mail.

Veilig. visum.nl waakt zorgvuldig over uw vertrouwelijke gegevens en privacy.