Vereisten voor een zakenvisum voor Algerije visum voor Nederlandse paspoorthouders

  1. Paspoort

    Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Het paspoort van de aanvrager moet:

    • Minstens zes maanden geldig zijn na vertrek uit het land van bestemming
    • Minstens twee lege visumpagina's bevatten
    • Vrij zijn van hoesjes, omslagen en losse inhoud, graag deze volledig verwijderen voordat u de aanvraag naar ons zendt

  2. Pasfoto

    De ambassade vereist pasfoto's. Wij kunnen deze voor u verzorgen als u uw foto digitaal naar ons opstuurt via de volgende link http://visum.nl/photo-service.php  visum.nl zal vervolgens uw pasfoto exact volgens de richtlijnen van de ambassade afdrukken.

     

    U kunt ook zelf twee officiële kleurenpasfoto's opsturen die los zijn van het visum aanvraagformulier (dus op geen enkele wijze aan het formulier bevestigd) en vrij van eventuele lijmrestanten. De foto's moeten recent en goedgelijkend zijn, een egale witte achtergrond hebben en zijn afgedrukt op fotopapier van hoge kwaliteit. De afmeting moet 35mm bij 45mm zijn en een recht vooraanzicht van de aanvrager hebben (zijaanzicht in enige vorm wordt niet geaccepteerd). Het gezicht van de aanvrager moet in het midden van het beeld staan en een neutrale uitdrukking hebben. Hoofdbedekking moet achterwege blijven, tenzij het bedekking/kledij om religieuze redenen betreft (het gelaat moet zichtbaar zijn)

  3. Garantiebrief

    Een garantiebrief van de werkgever in Nederland is vereist. Maak gebruik van onze Digitale Garantiebrief service om er zeker van te zijn dat de garantiebrief voldoet aan de specifieke vereisten van de ambassade. Ga naar http://visum.nl/bcl-order om de aanvraag te beginnen.

    U kunt ook gebruikmaken van de voorbeeld garantiebrief die u hier terugvindt. Zorg ervoor dat u exact dezelfde bewoording en formaat gebruikt om risico op afwijzing en daarmee een langere verwerkingstijd te voorkomen.
    Alle garantiebrieven moeten geadresseerd zijn aan de ambassade. Het adres van de ambassade vindt u hier terug

  4. Uitnodiging

    Een uitnodigingsbrief van de uitnodigende partij. De brief moet:

    • Op bedrijfspapier geschreven zijn
    • De naam van de aanvrager bevatten
    • De paspoortgegevens van de reiziger vermelden
    • De reden van de reis specificeren
    • Het gewenste aantal bezoeken aan het land van bestemming (entries) aangeven
    • De benodigde duur van het visum bevatten

  5. Machtigingsbrief

    Een machtigingsbrief per reiziger. Gelieve gebruik te maken van de machtigingsbrief die in het aanvraagpakket zit. De brief moet:

    • Vermelden dat u visum.nl machtigt om het visum namens u aan te vragen
    • Ondertekend zijn door de reiziger.

  6. Bewijs van het reisarrangement

    Een kopie van het vluchtschema of een uitdraai van uw e-ticket.

  7. Bewijs van verblijf

    Een hotelbevestiging.

  8. Bewijsstukken verzekering

    Een verklaring van de verzekeringsmaatschappij waarbij de reiziger is aangesloten. De verklaring moet:

    • Bevestigen dat de reiziger een wereldwijde dekking heeft of in ieder geval verzekerd is in het land van bestemming
    • Bevestigen dat de verzekering geldig is gedurende het verblijf
    • De naam van de reiziger vermelden

  9. Extra kopie van bepaalde documenten

    Van de volgende documenten moeten duidelijke kopieën worden aangeleverd bij visum.nl:

    • De informatiepagina van het paspoort van de aanvrager
    • De garantiebrief
    • De uitnodigingsbrief

  10. Visumaanvraagformulier

    Twee originele visumaanvraagformulieren, volledig ingevuld en ondertekend.

  11. Aanvullend formulier

    Een volledig ingevuld en ondertekend aanvullend formulier. Het formulier moet de reden van het verblijf specificeren. Een voorbeeld is opgenomen in het visum.nl-aanvraagpakket.

  12. visum.nl-orderformulier

    Stuur het visum.nl orderformulier naar ons op. Het formulier is terug te vinden in het aanvraagpakket

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat visum.nl uw gehele aanvraag heeft afgerond.

  13. Multiple entry-aanvragers

    Als u een zakenvisum voor drie maanden aanvraagt dan geeft de ambassade mogelijk toch een visum met een geldigheid van één jaar af, tegen de kosten van een visum voor één jaar. Restituties zijn daarom niet mogelijk.

    Een visum voor meerdere inreizen (multiple entry) wordt alleen afgegeven als de noodzaak hiervoor duidelijk blijkt uit de garantiebrief en de uitnodigingsbrief. Het blijft per individuele visumaanvraag ter beoordeling van de ambassade om al dan niet een multiple entry-visum af te geven. Weigering is mogelijk zonder opgaaf van redenen.

  14. Ambassade Registratie (zeer aanbevolen)

    Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Nederlandse reizigers aan om zich te registreren bij de ambassade in de landen die zij zullen bezoeken. Laat visum.nl uw reis registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken zodat u met een gerust hart op reis kan gaan. Registratie houdt in dat de Nederlandse ambassade in het land van bestemming op de hoogte zal zijn van uw reisplannen en dat u bent ingeschreven in het Kompas crisis registratiesysteem.
    Om van deze optionele service gebruik te maken moet u het registratieformulier invullen dat u in het aanvraagpakket terug zal vinden en deze vervolgens naar ons opsturen samen met alle andere benodigdheden

Vereisten voor een toeristenvisum voor Algerije voor Nederlandse paspoorthouders

  1. Paspoort

    Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Het paspoort van de aanvrager moet:

    • Minstens zes maanden geldig zijn bij aankomst
    • Minstens twee lege visumpagina's bevatten
    • Vrij zijn van hoesjes, omslagen en losse inhoud, graag deze volledig verwijderen voordat u de aanvraag naar ons zendt

  2. Pasfoto

    De ambassade vereist pasfoto's. Wij kunnen deze voor u verzorgen als u uw foto digitaal naar ons opstuurt via de volgende link http://visum.nl/photo-service.php  visum.nl zal vervolgens uw pasfoto exact volgens de richtlijnen van de ambassade afdrukken.

     

    U kunt ook zelf twee officiële kleurenpasfoto's opsturen die los zijn van het visum aanvraagformulier (dus op geen enkele wijze aan het formulier bevestigd) en vrij van eventuele lijmrestanten. De foto's moeten recent en goedgelijkend zijn, een egale witte achtergrond hebben en zijn afgedrukt op fotopapier van hoge kwaliteit. De afmeting moet 35mm bij 45mm zijn en een recht vooraanzicht van de aanvrager hebben (zijaanzicht in enige vorm wordt niet geaccepteerd). Het gezicht van de aanvrager moet in het midden van het beeld staan en een neutrale uitdrukking hebben. Hoofdbedekking moet achterwege blijven, tenzij het bedekking/kledij om religieuze redenen betreft (het gelaat moet zichtbaar zijn)

  3. Aantoonbare financiële zekerheid

    Een kopie van een recent bankafschrift van de aanvrager (niet ouder dan een maand).

  4. Bewijs van het reisarrangement

    Een kopie van het vluchtschema of een uitdraai van uw e-ticket.

  5. Bewijs van verblijf

    Een originele hotelbevestiging; een fax, kopie of scan wordt niet geaccepteerd

  6. Bewijsstukken verzekering

    Een verklaring van de verzekeringsmaatschappij waarbij de reiziger is aangesloten. De verklaring moet:

    • Bevestigen dat de reiziger een wereldwijde dekking heeft of in ieder geval verzekerd is in het land van bestemming
    • Bevestigen dat de verzekering geldig is gedurende het verblijf
    • De naam van de reiziger vermelden

  7. Werkgeversverklaring

    Een brief van de werkgever van de aanvrager. Deze brief moet:

    • Geschreven zijn op briefpapier van het Nederlandse bedrijf
    • Geschreven zijn in het Engels
    • Verklaren dat de reiziger werkzaam is voor het bedrijf en dat zal blijven
    • De functietitel en de omschrijving van de functie van de reiziger vermelden

  8. Machtigingsbrief

    Een machtigingsbrief per reiziger. Gelieve gebruik te maken van de machtigingsbrief die in het aanvraagpakket zit. De brief moet:

    • Vermelden dat u visum.nl machtigt om het visum namens u aan te vragen
    • Ondertekend zijn door de reiziger.

  9. Kopie paspoort

    Een duidelijke kopie van de informatiepagina van het paspoort van de aanvrager.

  10. Visumaanvraagformulier

    Twee originele visumaanvraagformulieren, volledig ingevuld en ondertekend.

  11. visum.nl-orderformulier

    Stuur het visum.nl orderformulier naar ons op. Het formulier is terug te vinden in het aanvraagpakket

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat visum.nl uw gehele aanvraag heeft afgerond.

  12. Werklozen

    Als de aanvrager werkloos is, dan moet bewijs van voldoende financiële middelen worden aangeleverd in de vorm van:

    • Een kopie van het meest recente bankafschrift
    • en
    • Een bewijs van uitkering

  13. Ambassade Registratie (zeer aanbevolen)

    Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Nederlandse reizigers aan om zich te registreren bij de ambassade in de landen die zij zullen bezoeken. Laat visum.nl uw reis registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken zodat u met een gerust hart op reis kan gaan. Registratie houdt in dat de Nederlandse ambassade in het land van bestemming op de hoogte zal zijn van uw reisplannen en dat u bent ingeschreven in het Kompas crisis registratiesysteem.
    Om van deze optionele service gebruik te maken moet u het registratieformulier invullen dat u in het aanvraagpakket terug zal vinden en deze vervolgens naar ons opsturen samen met alle andere benodigdheden

Algerije visum

Wilt u weten hoe een visum voor Algerije eruitziet?  Bekijk hier een voorbeeldvisum voor Algerije om te zien welke informatie het bevat.

Voorbeeldvisum Algerije bekijken

Ophaaldienst

Heeft uw aanvraag spoed.  Een koerier van visum.nl haalt uw documenten op in Nederland. Onze snelle service garandeert dat uw visumaanvraag zo spoedig mogelijk bij de ambassade ligt. Meer informatie

Bel 0900-31 50 205 om een afhaalafspraak te maken.

Kies voor visum.nl

Snel. visum.nl biedt de snelste manier om een visum te krijgen.

Makkelijk. De specialisten van visum.nl helpen u met betrouwbare informatie per telefoon en e-mail.

Veilig. visum.nl waakt zorgvuldig over uw vertrouwelijke gegevens en privacy.