Vereisten voor een zakenvisum voor China visum voor Nederlandse paspoorthouders

  1. Paspoort

    Het paspoort van de aanvrager. Dit mag een noodpaspoort zijn. Het paspoort moet:

    • Minstens drie lege visumpagina's bevatten: twee tegenover elkaar liggende én de volgende pagina moeten leeg zijn
    • Vrij zijn van hoesjes of omslagen. Graag deze volledig verwijderen vóór het opsturen

    De gewenste geldigheid van het visum bepaalt hoe lang het paspoort geldig moet zijn op het moment van de visumaanvraag:

    • Aangevraagde geldigheid visum 3 maanden: geldigheid paspoort 7 maanden
    • Aangevraagde geldigheid visum 6 maanden: geldigheid paspoort 10 maanden
    • Aangevraagde geldigheid visum 1 jaar: geldigheid paspoort 19 maanden

  2. Pasfoto

    Een officiële pasfoto in kleur. Deze foto moet:

    • Goedgelijkend zijn
    • Een lichtgrijze, lichtblauwe of witte (egale) achtergrond hebben
    • Het officiële formaat hebben (35 mm breedte x 45 mm hoogte)
    • Geniet worden aan het visumaanvraagformulier

  3. Uitnodiging

    De uitnodigingsbrief van het bedrijf dat de aanvrager gaat bezoeken. Het mag een kopie zijn. 
    De uitnodigingsbrief moet:

    • De naam van de aanvrager vermelden
    • Het paspoortnummer van de aanvrager bevatten
    • In- en uitreisdatum vermelden
    • Het gewenste aantal bezoeken aan het land van bestemming (entries) aangeven
    • De stempel van het Chinese bedrijf bevatten

    Een voorbeeld uitnodigingsbrief is opgenomen in het visum.nl-aanvraagpakket

  4. Bewijs van het reisarrangement

    Een kopie van het vluchtschema of een uitdraai van uw e-ticket.

  5. Bewijs van verblijf

    Een hotelbevestiging.

  6. Persoonlijk reisplan

    De visumaanvrager moet een persoonlijk reisplan in het Engels met de reisdata en de reden van de reis aanleveren.

  7. Visum-aanvraagformulier

    Eén volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier.

  8. visum.nl-orderformulier

    U ontvangt een orderbevestiging per e-mail nadat u een order online heeft geplaatst via de visum.nl website. Een print van deze bevestiging stuurt u naar ons, samen met uw paspoort en de andere benodigdheden die we in het aanvraagpakket vermelden.

    Voor alle andere orders en daar waar van toepassing, vult u handmatig een origineel orderformulier in, ondertekent u dit en stuurt u het naar ons op.

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat visum.nl uw gehele aanvraag heeft afgerond.

  9. Multiple entry-aanvragers

    Een officiële Visa Notification Letter van de lokale immigratiedienst die door de uitnodigende partij in China moet worden aangevraagd en aangeleverd. Een voorbeeld is opgenomen in het visum.nl-aanvraagpakket

  10. Zakelijke uitnodigingsbrieven service

    visum.nl kan de juiste zakelijke uitnodiging (Visa Notification Letter) verzorgen als ook het Chinese visum via ons wordt aangevraagd. Als u wilt dat wij uw uitnodiging verzorgen dan moet u de 'Applicant Itinerary and Declaration Letter' en het Orderformulier 'Officiële Chinese Overheidsuitnodiging' (Visa Notification Letter) invullen, uitprinten en ondertekenen. Die stuurt u vervolgens samen met alle andere visumbenodigdheden naar ons op. De betreffende formulieren vindt u in het visum.nl-aanvraagpakket. Momenteel duurt het acht werkdagen om de uitnodiging én het visum te verzorgen vanaf de daadwerkelijke ontvangst van de visumaanvraag op ons kantoor in Den Haag.

Vereisten voor een toeristenvisum voor China voor Nederlandse paspoorthouders

  1. Paspoort

    Het paspoort van de aanvrager. Dit mag een noodpaspoort zijn. Het paspoort moet:

    • Minstens drie lege visumpagina's bevatten: twee tegenover elkaar liggende én de volgende pagina moeten leeg zijn
    • Vrij zijn van hoesjes of omslagen. Graag deze volledig verwijderen vóór het opsturen

    De gewenste geldigheid van het visum bepaalt hoe lang het paspoort geldig moet zijn op het moment van visumaanvraag:

    • Aangevraagde geldigheid visum 3 maanden: paspoort moet 7 maanden geldig zijn
    • Aangevraagde geldigheid visum 6 maanden: paspoort moet 10 maanden geldig zijn
    • Aangevraagde geldigheid visum 1 jaar: paspoort moet 19 maanden geldig zijn

  2. Pasfoto

    Een officiële pasfoto in kleur. Deze foto moet:

    • Goedgelijkend zijn
    • Een lichtgrijze, lichtblauwe of witte (egale) achtergrond hebben
    • Het officiële formaat hebben (35 mm breedte x 45 mm hoogte)
    • Geniet worden aan het visumaanvraagformulier

  3. Bewijs van het reisarrangement

    Een kopie van het vluchtschema of een uitdraai van uw e-ticket. De in-en uitreisdatum moeten overeenstemmen met de gegevens van de hotelbevestiging.

  4. Bewijs van verblijf

    Een hotelbevestiging waaruit blijkt dat de aanvrager een verblijfplaats heeft gedurende het gehele verblijf.

  5. Persoonlijk reisplan

    De visumaanvrager moet een persoonlijk reisplan in het Engels met de reisdata en de reden van de reis aanleveren.

  6. Aantoonbare financiële zekerheid

    Indien de aanvrager aangeeft werkloos of huisvrouw te zijn, dan moet een bewijs worden geleverd dat de reiziger zichzelf kan onderhouden tijdens de reis in de vorm van een recent bankafschrift met een saldo van minimaal € 500.

  7. Visum-aanvraagformulier

    Eén volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier.

  8. visum.nl-orderformulier

    U ontvangt een orderbevestiging per e-mail nadat u een order online heeft geplaatst via de visum.nl website. Een print van deze bevestiging stuurt u naar ons, samen met uw paspoort en de andere benodigdheden die we in het aanvraagpakket vermelden.

    Voor alle andere orders en daar waar van toepassing, vult u handmatig een origineel orderformulier in, ondertekent u dit en stuurt u het naar ons op.

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat visum.nl uw gehele aanvraag heeft afgerond.

  9. Double entry visum

    Aanvragers van een double entry visum, moeten een vluchtschema of e-ticket aanleveren waaruit blijkt dat zij tweemaal China in-en uitreizen.  Een bewijs moet worden aangeleverd van uw verblijf gedurende beide reizen van het hotel, de vrienden of de familie

  10. Verblijf bij familie of vrienden

    Als u bij familie of vrienden tot 180 dagen verblijft dan is een uitnodigingsbrief in het Chinees of Engels vereist. Neemt u het voorbeeld over dat in het visum.nl aanvraagpakket is opgenomen. Ook moet u een kopie van het Chinese paspoort of een kopie van het paspoort van een andere nationaliteit plus kopie Chinese verblijfsvergunning meesturen van degene die de uitnodiging ondertekent.

    Neemt u contact op met visum.nl via info@cibtvisas.nl als u langer dan 180 dagen wilt verblijven.

  11. Aanvragers met Chinese ouder(s)

    Aanvragers met Chinese ouder(s) die niet meereizen moeten een ondertekende toestemmingsbrief van de Chinese ouder(s) en een kopie van het Chinese paspoort van de tekenende ouder(s) aanleveren.

    Aanvragers met  meereizende Chinese ouder(s) moeten het visum persoonlijk aanvragen bij het Visa Application Centre, visum.nl mag in deze gevallen niet bemiddelen in de visumaanvraag.

    Adres:
    Rijswijkseweg 60 (Ortel Mobile Building) 6e etage 
    2516 EH Den Haag
    Openingstijden maandag t/m vrijdag: 9:00u.-15:00u.

  12. Reizen naar Xinjiang

    Reizigers naar de provincie Xinjiang moeten de hieronder genoemde aanvullende documenten aanleveren:

    • Een Visa Notification (uitnodiging) van de lokale, Chinese reisagent
    • Het gehele reisschema/programma van de lokale Chinese reisagent
    • Een kopie van een bankafschrift

China visum

Wilt u weten hoe een visum voor China eruitziet?  Bekijk hier een voorbeeldvisum voor China om te zien welke informatie het bevat.

Voorbeeldvisum China bekijken

Ophaaldienst

Heeft uw aanvraag spoed.  Een koerier van visum.nl haalt uw documenten op in Nederland. Onze snelle service garandeert dat uw visumaanvraag zo spoedig mogelijk bij de ambassade ligt. Meer informatie

Bel 070 315 0205 om een afhaalafspraak te maken.

Kies voor visum.nl

Snel. visum.nl biedt de snelste manier om een visum te krijgen.

Makkelijk. De specialisten van visum.nl helpen u met betrouwbare informatie per telefoon en e-mail.

Veilig. visum.nl waakt zorgvuldig over uw vertrouwelijke gegevens en privacy.