Maak nu gebruik van visum.nl

  1. De snelheid.  visum.nl is gespecialiseerd in het verzorgen van visa voor Sri Lanka. Wij kunnen u helpen bij het zo snel mogelijk verkrjigen van een visum voor Sri Lanka.
  2. Het gemak.  visum.nl, de makkelijkste en veiligste manier om uw visum voor Sri Lanka te krijgen. Wij bezoeken dagelijks de ambassade van Sri Lanka om visa te verkrijgen voor inwonenden van Nederland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel gestelde vragen over visa

Wanneer kan ik het best mijn visum aanvragen?
Eén tot twee maanden voor de vertrekdatum kunt u het best uw visum aanvragen. Maar als u het visum snel nodig heeft, dan kunnen we voor sommige landen uw visumaanvraag zelfs in één werkdag afhandelen. Een voorbeeld van de spoedservice: als u de complete aanvraag op maandag bij u laten ophalen door onze overnight koerier, dan kunt u uw paspoort met visum op woensdag al terughebben.

Heeft u mijn paspoort nodig voor een Sri Lanka-visum? Is het veilig om mijn paspoort op te sturen?
Ja, u moet uw originele paspoort opsturen, een kopie is niet voldoende. Het Sri Lanka-visum wordt in uw paspoort gestempeld op een van de visumpagina's. Zonder uw originele paspoort kan de aanvraag niet afgehandeld worden. Omdat een paspoort een belangrijk document is, adviseren we u het te verzenden via aangetekende post of met een betrouwbare koerier.

Vereisten voor een zakenvisum voor Sri Lanka visum voor Nederlandse paspoorthouders

  1. Paspoort

    Het paspoort van de aanvrager. Het paspoort moet:

    • Minstens één lege visumpagina bevatten
    • Vrij zijn van hoesjes, omslagen en losse inhoud, graag deze volledig verwijderen voordat u de aanvraag naar ons zendt
    • Minstens zes maanden geldig zijn na vertrek uit het land van bestemming

  2. Pasfoto's

    Twee officiële pasfoto's in kleur zijn benodigd. Deze foto's moeten:

    • Recent en goedgelijkend zijn en zijn afgedrukt op fotopapier van hoge kwaliteit
    • Een witte achtergrond hebben
    • De afmeting 35mm bij 45mm hebben
    • Het gezicht van de aanvrager in het midden afbeelden met een neutrale uitdrukking
    • Zonder hoofdbedekking zijn, tenzij het bedekking/kledij om religieuze redenen betreft (het gelaat moet zichtbaar zijn)
    • Los zijn van het visum aanvraagformulier (dus op geen enkele wijze aan het formulier bevestigd) en vrij van eventuele nietjes en lijmrestanten

  3. Garantiebrief

    Een brief van de werkgever van de aanvrager. De brief moet:

    • Afgegeven zijn door een Nederlands bedrijf of Nederlandse vestiging van dat bedrijf
    • Op bedrijfspapier geschreven zijn
    • De naam van de aanvrager vermelden
    • Aangeven wat de reden van de reis is
    • De naam vermelden van de te bezoeken organisatie(s)
    • Het aantal bezoeken aangeven, plus de benodigde duur van het visum
    • Vermelden dat het bedrijf garant staat voor alle onkosten
    • Ondertekend zijn door de leidinggevende van de aanvrager, of de afdeling personeelszaken van het bedrijf

  4. Uitnodiging

    Een uitnodigingsbrief van de uitnodigende partij. Een kopie is toegestaan. De brief moet:

    • Op bedrijfspapier geschreven zijn
    • De naam van de aanvrager bevatten
    • De reden van de reis specificeren
    • Het gewenste aantal bezoeken aan het land van bestemming (entries) aangeven
    • De benodigde duur van het visum bevatten

  5. Bewijs van het reisarrangement

    Een kopie van uw vluchtschema of een uitdraai van uw e-ticket. Indien u langer dan 30 dagen gaat verblijven, dan moet dat uit het vluchtschema of ticket blijken.

  6. Visum-aanvraagformulier

    Eén origineel visumaanvraagformulier, volledig ingevuld en ondertekend.

  7. visum.nl-orderformulier

    U ontvangt een orderbevestiging per e-mail nadat u een order online heeft geplaatst via de visum.nl website. Een print van deze bevestiging stuurt u naar ons, samen met uw paspoort en de andere benodigdheden die we in het aanvraagpakket vermelden.

    Voor alle andere orders en daar waar van toepassing, vult u handmatig een origineel orderformulier in, ondertekent u dit en stuurt u het naar ons op.

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat visum.nl uw gehele aanvraag heeft afgerond.

Belangrijke informatie

Voor een verblijf tot 30 dagen adviseren we u een elektronisch visum (ETA) aan te vragen. Selecteert u eventueel in de vorige stap bij 'Soort visum'  Toeristen (elektronisch) als u inderdaad korter dan 30 dagen verblijft.

Vereisten voor een toeristenvisum voor Sri Lanka voor Nederlandse paspoorthouders

  1. Paspoort

    Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Het paspoort van de aanvrager moet:

    • Minstens zes maanden geldig zijn na vertrek uit het land van bestemming
    • Minstens twee lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten
    • Vrij zijn van hoesjes, omslagen en losse inhoud, graag deze volledig verwijderen voordat u de aanvraag naar ons zendt

  2. Pasfoto's

    Twee officiële pasfoto's in kleur zijn benodigd. Deze foto's moeten:

    • Recent en goedgelijkend zijn en zijn afgedrukt op fotopapier van hoge kwaliteit
    • Een witte achtergrond hebben
    • De afmeting 35mm bij 45mm hebben
    • Het gezicht van de aanvrager in het midden afbeelden met een neutrale uitdrukking
    • Zonder hoofdbedekking zijn, tenzij het bedekking/kledij om religieuze redenen betreft (het gelaat moet zichtbaar zijn)
    • Los zijn van het visum aanvraagformulier (dus op geen enkele wijze aan het formulier bevestigd) en vrij van eventuele nietjes en lijmrestanten

  3. Aantoonbare financiële zekerheid

    Een kopie van een recent bankafschrift van de aanvrager.

  4. Bewijs van het reisarrangement

    Een kopie van het vluchtschema of een uitdraai van uw e-ticket.

  5. Visum-aanvraagformulier

    Eén volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier.

  6. visum.nl-orderformulier

    U ontvangt een orderbevestiging per e-mail nadat u een order online heeft geplaatst via de visum.nl website. Een print van deze bevestiging stuurt u naar ons, samen met uw paspoort en de andere benodigdheden die we in het aanvraagpakket vermelden.

    Voor alle andere orders en daar waar van toepassing, vult u handmatig een origineel orderformulier in, ondertekent u dit en stuurt u het naar ons op.

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat visum.nl uw gehele aanvraag heeft afgerond.

  7. Kinderen

    Per kind dient u aan te leveren:

    • Het paspoort van het kind
    • Een goedgelijkende, recente pasfoto