Belangrijke informatie

Afsprakensysteem
De ambassade werkt met een afsprakensysteem. De afspraken worden op volgorde van binnenkomst ingepland. De aangegeven verwerkingstijd van uw visumaanvraag gaat in vanaf de datum van afspraak.
De huidige wachttijd voor een afspraak is 6 tot 7 weken.

Vereisten voor een zakenvisum voor Indonesië visum voor Nederlandse paspoorthouders

  1. Een visum is misschien nodig

    Geen visum benodigd voor een bezoek van maximaal 30 dagen. De reiziger moet:

    • Arriveren én vertrekken via één van de volgende lucht- of zeehavens vermeld op deze pagina
    • In het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens zes maanden bij inreis, met minimaal één lege visumpagina
    • In het bezit zijn van bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming
    • In het bezit zijn van vereiste documenten voor de eerstvolgende bestemming
    • Bij de luchtvaartmaatschappij nagaan of inchecken zonder visum is toegestaan

    Voor een verblijf van langer dan 30 dagen is wel een visum benodigd, verlenging ter plaatse is niet mogelijk. Meer informatie over de visumvereisten treft u aan in het visum.nl aanvraagpakket.

  2. Paspoort

    Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Het paspoort van de aanvrager moet:

    • Tenminste zes maanden geldig zijn bij aankomst
    • Minstens één lege visumpagina bevatten
    • Vrij zijn van hoesjes, omslagen en losse inhoud, graag deze volledig verwijderen voordat u de aanvraag naar ons zendt

  3. Pasfoto

    De ambassade vereist een pasfoto. Wij kunnen deze voor u verzorgen als u uw foto digitaal naar ons opstuurt via de volgende link http://visum.nl/photo-service.php visum.nl zal vervolgens uw pasfoto exact volgens de richtlijnen van de ambassade afdrukken.

     

    U kunt ook zelf een officiële kleurenpasfoto opsturen die los is van het visum aanvraagformulier (dus op geen enkele wijze aan het formulier bevestigd) en vrij van eventuele lijmrestanten. De foto moet recent en goedgelijkend zijn, een egale witte achtergrond hebben en zijn afgedrukt op fotopapier van hoge kwaliteit. De afmeting moet 35mm bij 45mm zijn en een recht vooraanzicht van de aanvrager hebben (zijaanzicht in enige vorm wordt niet geaccepteerd). Het gezicht van de aanvrager moet in het midden van het beeld staan en een neutrale uitdrukking hebben. Hoofdbedekking moet achterwege blijven, tenzij het bedekking/kledij om religieuze redenen betreft (het gelaat moet zichtbaar zijn)

  4. Garantiebrief

    Een brief van de werkgever van de aanvrager. De brief moet:

    • Afgegeven zijn door een Nederlands bedrijf of Nederlandse vestiging van dat bedrijf
    • Op bedrijfspapier geschreven zijn
    • De naam en het adres van het Nederlandse bedrijf vermelden
    • De naam van de aanvrager vermelden
    • Het doel van de reis, het aantal inreizen en de benodigde duur van het visum vermelden
    • Vermelden dat het bedrijf garant staat voor alle onkosten

  5. Uitnodiging

    Een uitnodigingsbrief. De organisatie van waaruit deze brief moet komen is afhankelijk van het type zakenvisum dat u aanvraagt.

    • Voor een single-entry-visum dient de uitnodigingsbrief vanuit de sponsor/organisatie in Indonesië te komen
    • Voor een multiple-entry-visum dient de uitnodigingsbrief vanuit de immigratiedienst in Indonesië te komen. Deze uitnodiging mag maximaal 2 maanden oud zijn op het moment van aanvraag

    De uitnodigingsbrief moet aan bepaalde vereisten voldoen. De uitnodiging moet:

    • Geadresseerd zijn aan de ambassade in Den Haag
    • De naam en adres van de uitnodigende partij vermelden
    • De naam van de aanvrager vermelden
    • De datum van de in- en uitreis vermelden
    • Ondertekend zijn

     

  6. Kopie KTP-kaart

    Een kopie van beide zijden van de KTP-kaart van degene die de uitnodiging ondertekent in Indonesië is vereist voor een single en een double entry visum. Voor een multiple entry visum is dit niet benodigd. De kopie moet bij de uitnodiging gevoegd worden.

  7. Machtigingsbrief

    Een machtigingsbrief per reiziger. Gelieve gebruik te maken van de machtigingsbrief die in het aanvraagpakket zit. De brief moet:

    • Vermelden dat u visum.nl machtigt om het visum namens u aan te vragen
    • Ondertekend zijn door de reiziger.

  8. Bewijs van het reisarrangement

    Een kopie van het vluchtschema of een uitdraai van uw e-ticket waarin zowel de inreisdatum als de uitreisdatum vanuit Indonesië vermeld worden

  9. Verblijfsduur

    De verblijfsduur van dit visum is maximaal 60 dagen per inreis. Deze periode gaat in op de datum van (de eerste) inreis.

    Het visum voor een enkele inreis (single entry) is vanaf afgifte 90 dagen geldig. U dient dus het land in te reizen binnen 90 dagen na de afgifte van het visum.

  10. Visumaanvraagformulier

    Eén volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier is vereist.

    Het invullen van een online visumaanvraagformulier kan tijdrovend en gecompliceerd zijn. U kunt dit aan ons uitbesteden door gebruik te maken van de Indonesië Documenten Voorbereiding Service. Deze service bieden we aan voor €20,50. Daarnaast gelden de tarieven voor de overige diensten die u afneemt. In het visum.nl-aanvraagpakket vindt u een formulier voor de Indonesië Documenten Voorbereiding Service. 

    Verzoeken voor het invullen van het online visumaanvraagformulier moeten voor 14.00 uur door visum.nl ontvangen zijn om dezelfde dag het formulier terug te kunnen sturen. Zodra we uw online aanvraagformulier af hebben, sturen we het naar u terug voor ondertekening. De ambassade vereist namelijk originele handtekeningen. Vervolgens stuurt u het origineel getekende formulier per post of koerier weer naar ons.

    Het visumaanvraagformulier kan ook door de aanvrager zelf ingevuld worden. Het formulier moet: 

    • Ingevuld worden op: http://visa4indonesia.nl/
    • De naam van de reiziger vermelden zoals deze in het paspoort staat
    • Uitgeprint en ondertekend worden na voltooiing
    • Opgestuurd worden naar visum.nl, samen met alle andere benodigdheden
    • Ondertekend worden door de paspoorthouder, de ambassade controleert handtekeningen op echtheid

  11. visum.nl-orderformulier

    Stuur het visum.nl orderformulier naar ons op. Het formulier is terug te vinden in het aanvraagpakket

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat visum.nl uw gehele aanvraag heeft afgerond.

  12. Ambassade Registratie (zeer aanbevolen)

    Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Nederlandse reizigers aan om zich te registreren bij de ambassade in de landen die zij zullen bezoeken. Laat visum.nl uw reis registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken zodat u met een gerust hart op reis kan gaan. Registratie houdt in dat de Nederlandse ambassade in het land van bestemming op de hoogte zal zijn van uw reisplannen en dat u bent ingeschreven in het Kompas crisis registratiesysteem.
    Om van deze optionele service gebruik te maken moet u het registratieformulier invullen dat u in het aanvraagpakket terug zal vinden en deze vervolgens naar ons opsturen samen met alle andere benodigdheden

Belangrijke informatie

Afsprakensysteem
De ambassade werkt met een afsprakensysteem. De afspraken worden op volgorde van binnenkomst ingepland. De aangegeven verwerkingstijd van uw visumaanvraag gaat in vanaf de datum van afspraak.
De huidige wachttijd voor een afspraak is 6 tot 7 weken.

Vereisten voor een toeristenvisum voor Indonesië voor Nederlandse paspoorthouders

  1. Een visum is misschien nodig

    Geen visum benodigd voor een bezoek van maximaal 30 dagen. De reiziger moet:

    • Arriveren én vertrekken via één van de volgende lucht- of zeehavens vermeld op deze pagina
    • In het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens zes maanden bij inreis, met minimaal één lege visumpagina
    • In het bezit zijn van bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming
    • In het bezit zijn van vereiste documenten voor de eerstvolgende bestemming
    • Bij de luchtvaartmaatschappij nagaan of inchecken zonder visum is toegestaan

    Voor een verblijf van langer dan 30 dagen is wel een visum benodigd, verlenging ter plaatse is niet mogelijk. Meer informatie over de visumvereisten treft u aan in het visum.nl aanvraagpakket.

  2. Verblijfsduur

    De verblijfsduur van het van tevoren verkregen visum is maximaal 60 dagen per inreis. Deze periode gaat in op de datum van (de eerste) inreis.

    Het visum voor een enkele inreis (single entry) is vanaf afgifte 90 dagen geldig. U dient dus het land in te reizen binnen 90 dagen na de afgifte van het visum.

  3. Paspoort

    Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Het paspoort van de aanvrager moet:

    • Tenminste zes maanden geldig zijn bij aankomst
    • Minstens één lege visumpagina bevatten
    • Vrij zijn van hoesjes, omslagen en losse inhoud, graag deze volledig verwijderen voordat u de aanvraag naar ons zendt

  4. Pasfoto

    De ambassade vereist een pasfoto. Wij kunnen deze voor u verzorgen als u uw foto digitaal naar ons opstuurt via de volgende link http://visum.nl/photo-service.php visum.nl zal vervolgens uw pasfoto exact volgens de richtlijnen van de ambassade afdrukken.

     

    U kunt ook zelf een officiële kleurenpasfoto opsturen die los is van het visum aanvraagformulier (dus op geen enkele wijze aan het formulier bevestigd) en vrij van eventuele lijmrestanten. De foto moet recent en goedgelijkend zijn, een egale witte achtergrond hebben en zijn afgedrukt op fotopapier van hoge kwaliteit. De afmeting moet 35mm bij 45mm zijn en een recht vooraanzicht van de aanvrager hebben (zijaanzicht in enige vorm wordt niet geaccepteerd). Het gezicht van de aanvrager moet in het midden van het beeld staan en een neutrale uitdrukking hebben. Hoofdbedekking moet achterwege blijven, tenzij het bedekking/kledij om religieuze redenen betreft (het gelaat moet zichtbaar zijn)

  5. Machtigingsbrief

    Een machtigingsbrief per reiziger. Gelieve gebruik te maken van de machtigingsbrief die in het aanvraagpakket zit. De brief moet:

    • Vermelden dat u visum.nl machtigt om het visum namens u aan te vragen
    • Ondertekend zijn door de reiziger.

  6. Bewijs van het reisarrangement

    Een kopie van het vluchtschema of een uitdraai van uw e-ticket waarin zowel de inreisdatum als de uitreisdatum vanuit Indonesië vermeld worden

  7. Visumaanvraagformulier

    Eén volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier is vereist.

    Het invullen van een online visumaanvraagformulier kan tijdrovend en gecompliceerd zijn. U kunt dit aan ons uitbesteden door gebruik te maken van de Indonesië Documenten Voorbereiding Service. Deze service bieden we aan voor €20,50. Daarnaast gelden de tarieven voor de overige diensten die u afneemt. In het visum.nl-aanvraagpakket vindt u een formulier voor de Indonesië Documenten Voorbereiding Service. 

    Verzoeken voor het invullen van het online visumaanvraagformulier moeten voor 14.00 uur door visum.nl ontvangen zijn om dezelfde dag het formulier terug te kunnen sturen. Zodra we uw online aanvraagformulier af hebben, sturen we het naar u terug voor ondertekening. De ambassade vereist namelijk originele handtekeningen. Vervolgens stuurt u het origineel getekende formulier per post of koerier weer naar ons.

    Het visumaanvraagformulier kan ook door de aanvrager zelf ingevuld worden. Het formulier moet: 

    • Ingevuld worden op: http://visa4indonesia.nl/
    • De naam van de reiziger vermelden zoals deze in het paspoort staat
    • Uitgeprint en ondertekend worden na voltooiing
    • Opgestuurd worden naar visum.nl, samen met alle andere benodigdheden
    • Ondertekend worden door de paspoorthouder, de ambassade controleert handtekeningen op echtheid

  8. visum.nl-orderformulier

    Stuur het visum.nl orderformulier naar ons op. Het formulier is terug te vinden in het aanvraagpakket

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat visum.nl uw gehele aanvraag heeft afgerond.

  9. Ambassade Registratie (zeer aanbevolen)

    Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Nederlandse reizigers aan om zich te registreren bij de ambassade in de landen die zij zullen bezoeken. Laat visum.nl uw reis registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken zodat u met een gerust hart op reis kan gaan. Registratie houdt in dat de Nederlandse ambassade in het land van bestemming op de hoogte zal zijn van uw reisplannen en dat u bent ingeschreven in het Kompas crisis registratiesysteem.
    Om van deze optionele service gebruik te maken moet u het registratieformulier invullen dat u in het aanvraagpakket terug zal vinden en deze vervolgens naar ons opsturen samen met alle andere benodigdheden

Indonesië visum

Wilt u weten hoe een visum voor Indonesië eruitziet?  Bekijk hier een voorbeeldvisum voor Indonesië om te zien welke informatie het bevat.

Voorbeeldvisum Indonesië Bekijken
 

Ophaaldienst

Heeft uw aanvraag spoed.  Een koerier van visum.nl haalt uw documenten op in Nederland. Onze snelle service garandeert dat uw visumaanvraag zo spoedig mogelijk bij de ambassade ligt. Meer informatie

Bel 0900-31 50 205 om een afhaalafspraak te maken.

Kies voor visum.nl

Snel. visum.nl biedt de snelste manier om een visum te krijgen.

Makkelijk. De specialisten van visum.nl helpen u met betrouwbare informatie per telefoon en e-mail.

Veilig. visum.nl waakt zorgvuldig over uw vertrouwelijke gegevens en privacy.