Belangrijke informatie

De ambassade werkt op afspraak via een online afsprakensysteem voor het indienen van aanvragen. Houdt u er rekening mee dat de verwerking van uw visumaanvraag hierdoor tot 4 weken kan duren.

Vereisten voor een zakenvisum voor Indonesië visum voor Nederlandse paspoorthouders

  1. Visum bij aankomst

    Een visum is verkrijgbaar bij aankomst voor een verblijf van maximaal 30 dagen.
    Er is geen garantie dat toegang daadwerkelijk verleend zal worden. Neem contact op met de ambassade voor meer informatie en vraag na bij uw luchtvaartmaatschappij of inchecken zonder visum is toegestaan. 

  2. Paspoort

    Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Het paspoort van de aanvrager moet:

    • Tenminste zeven maanden geldig zijn na aankomst bij een single-entry-visum
    • Tenminste dertien maanden geldig zijn na aankomst bij een multiple-entry-visum
    • Minstens twee lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten
    • Vrij zijn van hoesjes, omslagen en losse inhoud, graag deze volledig verwijderen voordat u de aanvraag naar ons zendt

  3. Pasfoto

    Een officiële pasfoto in kleur. Deze foto moet:

    • Goedgelijkend zijn
    • Een lichtgrijze, lichtblauwe of witte (egale) achtergrond hebben
    • Het officiële formaat hebben (35 mm breedte x 45 mm hoogte)
    • Met een paperclip worden vastgemaakt aan het aanvraagformulier

  4. Garantiebrief

    Een brief van de werkgever van de aanvrager. De brief moet:

    • Afgegeven zijn door een Nederlands bedrijf of Nederlandse vestiging van dat bedrijf
    • Op bedrijfspapier geschreven zijn
    • De naam en het adres van het Nederlandse bedrijf vermelden
    • De naam van de aanvrager vermelden
    • Het aantal inreizen aangeven, plus de benodigde duur van het visum
    • Vermelden dat het bedrijf garant staat voor alle onkosten

  5. Uitnodiging

    Een uitnodigingsbrief. De organisatie van waaruit deze brief moet komen is afhankelijk van het type zakenvisum dat u aanvraagt.

    • Voor een single-entry-visum dient de uitnodigingsbrief vanuit de sponsor/organisatie in Indonesië te komen
    • Voor een multiple-entry-visum dient de uitnodigingsbrief vanuit de immigratiedienst in Indonesië te komen. Deze uitnodiging mag maximaal 2 maanden oud zijn op het moment van aanvraag

    De uitnodigingsbrief moet aan bepaalde vereisten voldoen. De uitnodiging moet:

    • Geadresseerd zijn aan de ambassade in Den Haag
    • De naam en adres van de uitnodigende partij vermelden
    • De naam van de aanvrager vermelden
    • De datum van de in- en uitreis vermelden
    • Ondertekend zijn

     

  6. Kopie KTP-kaart

    Een kopie van beide zijden van de KTP-kaart van degene die de uitnodiging ondertekent in Indonesië is vereist voor een single en een double entry visum. Voor een multiple entry visum is dit niet benodigd. De kopie moet bij de uitnodiging gevoegd worden.

  7. Machtigingsbrief

    Een machtigingsbrief per reiziger. Gelieve gebruik te maken van de machtigingsbrief die in het aanvraagpakket zit. De brief moet:

    • Vermelden dat u visum.nl machtigt om het visum namens u aan te vragen
    • Ondertekend zijn door de reiziger.

  8. Bewijs van het reisarrangement

    Een kopie van het vluchtschema of een uitdraai van uw e-ticket afgegeven door de reisorganisatie.

  9. Verblijfsduur

    De verblijfsduur van het van tevoren verkregen visum is maximaal 60 dagen per verblijf. Deze periode gaat in op de datum van (de eerste) inreis.

  10. Visum-aanvraagformulier

    Eén volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Dit formulier moet:

    • Ingevuld worden op: http://visa4indonesia.nl/
    • De naam van de reiziger vermelden zoals deze in het paspoort staat
    • Uitgeprint en ondertekend worden na voltooiing
    • Opgestuurd worden naar visum.nl, samen met alle andere benodigdheden
    • Ondertekend worden door de paspoorthouder, de ambassade controleert handtekeningen op echtheid


    Het invullen van het online visumaanvraagformulier kan tijdrovend en gecompliceerd zijn. visum.nl kan dit voor u doen. Deze service bieden we aan voor €16,50. Als u hiervan gebruik wilt maken dan ontvangen we graag het Verzoek voor de Indonesië Online Invulservice, dat u in het visum.nl-aanvraagpakket aantreft. Daarnaast gelden de tarieven voor de overige diensten die u afneemt.

    Verzoeken voor het invullen van het online visumaanvraagformulier moeten voor 14.00 uur door visum.nl ontvangen zijn om dezelfde dag het formulier terug te kunnen sturen. Zodra we uw online aanvraagformulier af hebben, sturen we het naar u terug voor ondertekening. De ambassade vereist namelijk originele handtekeningen. Vervolgens stuurt u het origineel getekende formulier per post of koerier weer naar ons.

  11. visum.nl-orderformulier

    U ontvangt een orderbevestiging per e-mail nadat u een order online heeft geplaatst via de visum.nl website. Een print van deze bevestiging stuurt u naar ons, samen met uw paspoort en de andere benodigdheden die we in het aanvraagpakket vermelden.

    Voor alle andere orders en daar waar van toepassing, vult u handmatig een origineel orderformulier in, ondertekent u dit en stuurt u het naar ons op.

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat visum.nl uw gehele aanvraag heeft afgerond.

    Het visum voor een enkele inreis (single entry) is vanaf afgifte 90 dagen geldig. U dient dus het land in te reizen binnen 90 dagen na de afgifte van het visum.

Belangrijke informatie

De ambassade werkt op afspraak via een online afsprakensysteem voor het indienen van aanvragen. Houdt u er rekening mee dat de verwerking van uw visumaanvraag hierdoor tot 4 weken kan duren.

Vereisten voor een toeristenvisum voor Indonesië voor Nederlandse paspoorthouders

  1. Visum bij aankomst

    Een visum is verkrijgbaar bij aankomst voor een verblijf van maximaal 30 dagen.
    Er is geen garantie dat toegang daadwerkelijk verleend zal worden. Neem contact op met de ambassade voor meer informatie en vraag na bij uw luchtvaartmaatschappij of inchecken zonder visum is toegestaan. 

  2. Verblijfsduur

    De verblijfsduur van het van tevoren verkregen visum is maximaal 60 dagen per verblijf. Deze periode gaat in op de datum van (de eerste) inreis.

    Het visum voor een enkele inreis (single entry) is vanaf afgifte 90 dagen geldig. U dient dus het land in te reizen binnen 90 dagen na de afgifte van het visum.

  3. Paspoort

    Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Het paspoort van de aanvrager moet:

    • Tenminste zeven maanden geldig zijn na aankomst
    • Minstens twee lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten
    • Vrij zijn van hoesjes, omslagen en losse inhoud, graag deze volledig verwijderen voordat u de aanvraag naar ons zendt

  4. Pasfoto

    Een officiële pasfoto in kleur. Deze foto moet:

    • Goedgelijkend zijn
    • Een lichtgrijze, lichtblauwe of witte (egale) achtergrond hebben
    • Het officiële formaat hebben (35 mm breedte x 45 mm hoogte)
    • Met een paperclip worden vastgemaakt aan het aanvraagformulier

  5. Machtigingsbrief

    Een machtigingsbrief per reiziger. Gelieve gebruik te maken van de machtigingsbrief die in het aanvraagpakket zit. De brief moet:

    • Vermelden dat u visum.nl machtigt om het visum namens u aan te vragen
    • Ondertekend zijn door de reiziger.

  6. Bewijs van het reisarrangement

    Een kopie van het vluchtschema of een uitdraai van uw e-ticket afgegeven door de reisorganisatie.

  7. Visum-aanvraagformulier

    Eén volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Dit formulier moet:

    • Ingevuld worden op: http://visa4indonesia.nl/
    • De naam van de reiziger vermelden zoals deze in het paspoort staat
    • Uitgeprint en ondertekend worden na voltooiing
    • Opgestuurd worden naar visum.nl, samen met alle andere benodigdheden
    • Ondertekend worden door de paspoorthouder, de ambassade controleert handtekeningen op echtheid


    Het invullen van het online visumaanvraagformulier kan tijdrovend en gecompliceerd zijn. visum.nl kan dit voor u doen. Deze service bieden we aan voor €16,50. Als u hiervan gebruik wilt maken dan ontvangen we graag het Verzoek voor de Indonesië Online Invulservice, dat u in het visum.nl-aanvraagpakket aantreft. Daarnaast gelden de tarieven voor de overige diensten die u afneemt.

    Verzoeken voor het invullen van het online visumaanvraagformulier moeten voor 14.00 uur door visum.nl ontvangen zijn om dezelfde dag het formulier terug te kunnen sturen. Zodra we uw online aanvraagformulier af hebben, sturen we het naar u terug voor ondertekening. De ambassade vereist namelijk originele handtekeningen. Vervolgens stuurt u het origineel getekende formulier per post of koerier weer naar ons.

  8. visum.nl-orderformulier

    U ontvangt een orderbevestiging per e-mail nadat u een order online heeft geplaatst via de visum.nl website. Een print van deze bevestiging stuurt u naar ons, samen met uw paspoort en de andere benodigdheden die we in het aanvraagpakket vermelden.

    Voor alle andere orders en daar waar van toepassing, vult u handmatig een origineel orderformulier in, ondertekent u dit en stuurt u het naar ons op.

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat visum.nl uw gehele aanvraag heeft afgerond.

Indonesië visum

Wilt u weten hoe een visum voor Indonesië eruitziet?  Bekijk hier een voorbeeldvisum voor Indonesië om te zien welke informatie het bevat.

Voorbeeldvisum Indonesië Bekijken
 

Ophaaldienst

Heeft uw aanvraag spoed.  Een koerier van visum.nl haalt uw documenten op in Nederland. Onze snelle service garandeert dat uw visumaanvraag zo spoedig mogelijk bij de ambassade ligt. Meer informatie

Bel 070 315 0205 om een afhaalafspraak te maken.

Kies voor visum.nl

Snel. visum.nl biedt de snelste manier om een visum te krijgen.

Makkelijk. De specialisten van visum.nl helpen u met betrouwbare informatie per telefoon en e-mail.

Veilig. visum.nl waakt zorgvuldig over uw vertrouwelijke gegevens en privacy.