Vereisten voor een zakenvisum voor Thailand visum voor Nederlandse paspoorthouders

  1. Paspoort

    Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Het paspoort van de aanvrager moet:

    • Minstens zes maanden geldig zijn na elke inreis
    • Minstens één lege visumpagina bevatten
    • Vrij zijn van hoesjes, omslagen en losse inhoud, graag deze volledig verwijderen voordat u de aanvraag naar ons zendt

  2. Pasfoto

    De ambassade vereist een pasfoto. Wij kunnen deze voor u verzorgen als u uw foto digitaal naar ons opstuurt via de volgende link http://visum.nl/photo-service.php visum.nl zal vervolgens uw pasfoto exact volgens de richtlijnen van de ambassade afdrukken.

     

    U kunt ook zelf een officiële kleurenpasfoto opsturen die los is van het visum aanvraagformulier (dus op geen enkele wijze aan het formulier bevestigd) en vrij van eventuele lijmrestanten. De foto moet recent en goedgelijkend zijn, een egale witte achtergrond hebben en zijn afgedrukt op fotopapier van hoge kwaliteit. De afmeting moet 35mm bij 45mm zijn en een recht vooraanzicht van de aanvrager hebben (zijaanzicht in enige vorm wordt niet geaccepteerd). Het gezicht van de aanvrager moet in het midden van het beeld staan en een neutrale uitdrukking hebben. Hoofdbedekking moet achterwege blijven, tenzij het bedekking/kledij om religieuze redenen betreft (het gelaat moet zichtbaar zijn)

  3. Garantiebrief

    Een brief van de werkgever van de aanvrager. De brief moet:

    • Afgegeven zijn door een Nederlands bedrijf of Nederlandse vestiging van dat bedrijf
    • Op bedrijfspapier geschreven zijn
    • De naam van de aanvrager vermelden
    • De geboortedatum van de aanvrager vermelden
    • Het paspoortnummer van de aanvrager vermelden
    • Het aantal inreizen aangeven, plus de benodigde duur van het visum
    • Een beschrijving van de reisplannen vermelden met de aankomst- en vertrekdata
    • Vermelden dat het bedrijf garant staat voor alle onkosten
    Een voorbeeld Garantiebrief is opgenomen in het visum.nl-aanvraagpakket

  4. Bedrijfsregistratie

    Bij de aanvraag van een multiple entry zakenvisum moet altijd een inschrijving van de Kamer van Koophandel van het Nederlandse bedrijf aangeleverd worden. Deze mag niet ouder zijn dan 3 maanden.

    Bij de aanvraag van een single of een double entry visum vereist de ambassade niet altijd dit document. De ambassade beoordeelt per aanvraag of een uittreksel benodigd is. Als u het risico op eventuele vertraging wilt voorkomen, dan raden we u aan om zekerheidshalve een uittreksel aan te leveren.

  5. Uitnodiging

    Een uitnodigingsbrief van de uitnodigende partij. Een kopie is toegestaan. De brief moet:

    • Op bedrijfspapier geschreven zijn
    • De naam van de aanvrager bevatten
    • De reden van de reis specificeren
    • Het gewenste aantal bezoeken aan het land van bestemming (entries) aangeven
    • De benodigde duur van het visum bevatten

    De ondertekenaar van de uitnodigingsbrief dient een kopie van zijn identiteitsbewijs aan te leveren. Wanneer de ondertekenaar niet de Thaise nationaliteit heeft, dan is ook een kopie van de werkvergunning nodig.

  6. Bewijs van het reisarrangement

    Een kopie van het vluchtschema of een uitdraai van uw e-ticket afgegeven door de reisorganisatie. Het vluchtschema of e-ticket moet:

    • Aantonen dat de reiziger vanuit de EU naar Thailand vertrekt
    • Aantonen dat de terugreis vanuit Thailand plaatsvindt.

  7. Bewijs van bedrijfsregistratie

    De volgende documenten zijn vereist:

    • Een recente* en complete registratie van het uitnodigende bedrijf in Thailand 
    • Een financieel jaaroverzicht zoals opgegeven aan de belasting
    • Een bewijs van belastingbetaling (Tax Payment Receipt)

    * Houdt u er rekening mee dat de Thaise jaartelling afwijkt van de westerse: het jaar 2016 is 2559 in Thailand

  8. Kopie paspoort

    Een duidelijke kopie van de informatiepagina van het paspoort van de aanvrager.

  9. Visumaanvraagformulier

    Eén volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier.

  10. visum.nl-orderformulier

    Stuur het visum.nl orderformulier naar ons op. Het formulier is terug te vinden in het aanvraagpakket

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat visum.nl uw gehele aanvraag heeft afgerond.

  11. Multiple entry-aanvragen voor een jaar

    Met een multiple entry visum met een geldigheid van één jaar mag u maximaal drie maanden aaneensluitend in het land verblijven. Na drie maanden dient u het land te verlaten, door opnieuw in te reizen gaan de volgende drie maanden in.

  12. Ambassade Registratie (zeer aanbevolen)

    Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Nederlandse reizigers aan om zich te registreren bij de ambassade in de landen die zij zullen bezoeken. Laat visum.nl uw reis registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken zodat u met een gerust hart op reis kan gaan. Registratie houdt in dat de Nederlandse ambassade in het land van bestemming op de hoogte zal zijn van uw reisplannen en dat u bent ingeschreven in het Kompas crisis registratiesysteem.
    Om van deze optionele service gebruik te maken moet u het registratieformulier invullen dat u in het aanvraagpakket terug zal vinden en deze vervolgens naar ons opsturen samen met alle andere benodigdheden

Vereisten voor een toeristenvisum voor Thailand voor Nederlandse paspoorthouders

  1. Een visum is misschien nodig

    Geen visum benodigd voor een verblijf van maximaal 30 dagen. De reiziger moet:

    • Een geldig paspoort hebben met minstens één lege visumpagina
    • In het bezit zijn van voldoende financiële middelen
    • Een retourticket of een ticket naar een volgende bestemming bij zich hebben
    • Alle documenten/visa hebben die vereist zijn voor de volgende bestemming
    • Bij de luchtvaartmaatschappij nagaan of inchecken zonder visum is toegestaan

    Voor een langer verblijf is een visum vereist, leest u de informatie die hier gegeven wordt in dat geval goed door.

  2. Visumvoorwaarden

    De maximale duur van het verblijf met een van tevoren aangevraagd visum is 60 aaneengesloten dagen. U kunt uw visum verlengen bij het plaatselijke immigratiekantoor met 30 dagen.

    Visum voor één inreis (single entry):
    Het visum is drie maanden geldig, u moet dus het land inreizen binnen drie maanden na afgifte van het visum.
    Het visum gaat in zodra u het land binnenkomt en u kunt dan maximaal 60 aaneengesloten dagen blijven. Een single entry visum kunt u verlengen:

    • bij het plaatselijke immigratiekantoor voor nog 30 dagen, u hoeft daarvoor het land niet te verlaten
    • u kunt het land verlaten en via een luchthaven terugkeren, u krijgt dan een visum voor weer 30 dagen
    • u kunt het land verlaten en over land terugkeren, u krijgt dan een visum voor 15 dagen.

    Er is geen garantie dat een single entry visum daadwerkelijk verlengd zal worden door de Thaise authoriteiten.

    Visum voor meerdere inreizen (multiple entry):
    Het visum is zes maanden geldig, u moet dus het land voor de eerste keer inreizen binnen zes maanden na afgifte van het visum.
    Vanaf de dag van inreis is het visum zes maanden geldig voor meerdere verblijven van elk maximaal 60 aaneengesloten dagen. Na 60 dagen dient u het land te verlaten, bij terugkeer gaat het visum opnieuw in met elke keer weer een maximale verblijfsduur van 60 dagen.

  3. Paspoort

    Het paspoort van de aanvrager. Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Het paspoort moet:

    • Ten minste zes maanden geldig zijn bij inreis en bij een lang verblijf geldig zijn gedurende de hele periode van het verblijf
    • Minstens één lege visumpagina bevatten
    • Vrij zijn van hoesjes of omslagen. Graag deze verwijderen vóór het opsturen

  4. Pasfoto

    De ambassade vereist een pasfoto. Wij kunnen deze voor u verzorgen als u uw foto digitaal naar ons opstuurt via de volgende link http://visum.nl/photo-service.php visum.nl zal vervolgens uw pasfoto exact volgens de richtlijnen van de ambassade afdrukken.

     

    U kunt ook zelf een officiële kleurenpasfoto opsturen die los is van het visum aanvraagformulier (dus op geen enkele wijze aan het formulier bevestigd) en vrij van eventuele lijmrestanten. De foto moet recent en goedgelijkend zijn, een egale witte achtergrond hebben en zijn afgedrukt op fotopapier van hoge kwaliteit. De afmeting moet 35mm bij 45mm zijn en een recht vooraanzicht van de aanvrager hebben (zijaanzicht in enige vorm wordt niet geaccepteerd). Het gezicht van de aanvrager moet in het midden van het beeld staan en een neutrale uitdrukking hebben. Hoofdbedekking moet achterwege blijven, tenzij het bedekking/kledij om religieuze redenen betreft (het gelaat moet zichtbaar zijn)

  5. Bewijs van het reisarrangement

    Een kopie van het vluchtschema of een uitdraai van uw e-ticket afgegeven door de reisorganisatie. Het vluchtschema of e-ticket moet:

    • Aantonen dat de reiziger vanuit de EU naar Thailand vertrekt
    • Aantonen dat de terugreis vanuit Thailand plaatsvindt.

    Als ter plaatse het visum wordt verlengd na 60 dagen, dan is een Engelstalige verklaring vereist die getekend is door de reiziger.

  6. Bewijs van verblijf

    Een hotelbevestiging.

  7. Kopie paspoort

    Een duidelijke kopie van de informatiepagina van het paspoort van de aanvrager.

  8. Visumaanvraagformulier

    Eén volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier.

  9. visum.nl-orderformulier

    Stuur het visum.nl orderformulier naar ons op. Het formulier is terug te vinden in het aanvraagpakket

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat visum.nl uw gehele aanvraag heeft afgerond.

  10. Multiple entry-aanvragers

    Aanvragers van een multiple entry visum moeten het volgende aanleveren:

    • Een kopie van een recent bankafschrift met een saldo van minimaal €5000
    • Een Engelstalige werkgeversverklaring, deze moet ondertekend zijn door de werkgever en op bedrijfspapier geschreven zijn. De verklaring moet de persoonsgegevens, functie en taakomschrijving van de visumaanvrager vermelden.
    • Een kopie van de hotelbevestiging, waaruit blijkt dat de aanvrager een verblijfplaats heeft voor op zijn minst de eerste inreis

  11. Terugkerende bezoekers

    Aanvragers die Thailand meerdere keren per jaar bezoeken, moeten bij de tweede en daarop volgende visumaanvragen ook bewijs van voldoende financiële middelen aanleveren. Dit moet worden aangeleverd als het meest recente bankafschrift. Het bankafschrift moet:

    • De naam en saldo van de aanvrager vermelden
    • Op zijn minst één overboeking/storting vermelden (bijv. salaris/uitkering) waaruit bewijs van inkomen blijkt.
    • Alle bij- en afschrijvingen tonen. Deze mogen niet doorgestreept, gewist of op enige andere manier verborgen worden.

  12. Werklozen

    Bewijs van voldoende financiële middelen moet worden aangeleverd in de vorm van een kopie van een recent bankafschrift met daarop een overboeking/storting van het inkomen (bijv. uitkering). De bankrekening moet onder de naam van de aanvrager staan. Mocht het een gezamenlijke rekening zijn dan moet de aanvrager ook een huwelijksakte aanleveren.

  13. Aanvragers ouder dan 50 jaar

    Reizigers ouder dan 50 jaar die langer dan 60 dagen in Thailand willen verblijven worden aangeraden om een Non-Immigrant O visum aan te vragen. visum.nl kan u hierbij assisteren.

Visum quick check

Bent u houder van een Nederlands paspoort? Kijk hier of u een visum nodig hebt voor uw bestemming.

Alle landen bekijken

Ophaaldienst

Heeft uw aanvraag spoed.  Een koerier van visum.nl haalt uw documenten op in Nederland. Onze snelle service garandeert dat uw visumaanvraag zo spoedig mogelijk bij de ambassade ligt. Meer informatie

Bel 0900-31 50 205 om een afhaalafspraak te maken.

Kies voor visum.nl

Snel. visum.nl biedt de snelste manier om een visum te krijgen.

Makkelijk. De specialisten van visum.nl helpen u met betrouwbare informatie per telefoon en e-mail.

Veilig. visum.nl waakt zorgvuldig over uw vertrouwelijke gegevens en privacy.