Vereisten voor een zakenvisum voor Thailand visum voor Nederlandse paspoorthouders

  1. Paspoort

    Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Het paspoort van de aanvrager moet:

    • Minstens zes maanden geldig zijn na elke inreis
    • Minstens één lege visumpagina bevatten
    • Vrij zijn van hoesjes, omslagen en losse inhoud, graag deze volledig verwijderen voordat u de aanvraag naar ons zendt

  2. Pasfoto's

    Twee officiële pasfoto's in kleur. Deze foto's moeten:

    • Goedgelijkend zijn
    • Alleen een lichtgrijze, lichtblauwe of witte (egale) achtergrond hebben
    • Het officiële formaat hebben (35 mm breedte x 45 mm hoogte)
    • Geniet worden aan het visumaanvraagformulier

  3. Garantiebrief

    Een brief van de werkgever van de aanvrager. De brief moet:

    • Afgegeven zijn door een Nederlands bedrijf of Nederlandse vestiging van dat bedrijf
    • Op bedrijfspapier geschreven zijn
    • De naam van de aanvrager vermelden
    • De geboortedatum van de aanvrager vermelden
    • Het paspoortnummer van de aanvrager vermelden
    • Het aantal inreizen aangeven, plus de benodigde duur van het visum
    • De begin- en einddatum van de reis/reizen vermelden
    • Vermelden dat het bedrijf garant staat voor alle onkosten

    Een voorbeeld Garantiebrief is opgenomen in het visum.nl-aanvraagpakket

  4. Bedrijfsregistratie

    Bij de aanvraag van een multiple entry zakenvisum moet altijd een inschrijving van de Kamer van Koophandel van het Nederlandse bedrijf aangeleverd worden.

    Bij de aanvraag van een single of een double entry visum vereist de ambassade niet altijd dit document. De ambassade beoordeelt per aanvraag of een uittreksel benodigd is. Als u het risico op eventuele vertraging wilt voorkomen, dan raden we u aan om zekerheidshalve een uittreksel aan te leveren.

  5. Uitnodiging

    Een uitnodigingsbrief van de uitnodigende partij. Een kopie is toegestaan. De brief moet:

    • Op bedrijfspapier geschreven zijn
    • De naam van de aanvrager bevatten
    • De reden van de reis specificeren
    • Het gewenste aantal bezoeken aan het land van bestemming (entries) aangeven
    • De benodigde duur van het visum bevatten

    De ondertekenaar van de uitnodigingsbrief dient een kopie van zijn identiteitsbewijs aan te leveren. Wanneer de ondertekenaar niet de Thaise nationaliteit heeft, dan is ook een kopie van de werkvergunning nodig.

  6. Bewijs van het reisarrangement

    Een kopie van het vluchtschema of een uitdraai van uw e-ticket afgegeven door de reisorganisatie.

  7. Bewijs van registratie bedrijf

    De volgende documenten zijn vereist:

    • Een recente* en complete registratie van het uitnodigende bedrijf in Thailand 
    • Een financieel jaaroverzicht zoals opgegeven aan de belasting
    • Een bewijs van belastingbetaling (Tax Payment Receipt)

    * Houdt u er rekening mee dat de Thaise jaartelling afwijkt van de westerse: het jaar 2013 is 2556 in Thailand

  8. Kopie paspoort

    Een duidelijke kopie van de informatiepagina van het paspoort van de aanvrager.

  9. Visum-aanvraagformulier

    Eén volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier.

  10. visum.nl-orderformulier

    U ontvangt een orderbevestiging per e-mail nadat u een order online heeft geplaatst via de visum.nl website. Een print van deze bevestiging stuurt u naar ons, samen met uw paspoort en de andere benodigdheden die we in het aanvraagpakket vermelden.

    Voor alle andere orders en daar waar van toepassing, vult u handmatig een origineel orderformulier in, ondertekent u dit en stuurt u het naar ons op.

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat visum.nl uw gehele aanvraag heeft afgerond.

  11. Multiple entry-aanvragen voor een jaar

    Met een multiple entry visum met een geldigheid van één jaar mag u maximaal drie maanden aaneensluitend in het land verblijven. Na drie maanden dient u het land te verlaten, door opnieuw in te reizen gaan de volgende drie maanden in.

    Een reisschema is vereist voor het aanvragen van een visum voor meerdere inreizen (multiple entry). Het schema moet:

    • Op bedrijfslogopapier worden afgedrukt
    • Een beschrijving van de reisplannen met de aankomst- en vertrekdata voor de komende 12 maanden bevatten
    • De naam en handtekening van de reiziger bevatten

Vereisten voor een toeristenvisum voor Thailand voor Nederlandse paspoorthouders

  1. Visumvrijstelling

    Geen visum benodigd voor een verblijf van maximaal 30 dagen. De reiziger moet in het bezit zijn van:

    • Een geldig paspoort met één lege visumpagina
    • Een retourticket of een ticket naar een volgende bestemming
    • Alle documenten/visa vereist voor de volgende bestemming

  2. Paspoort

    Het paspoort van de aanvrager. Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Het paspoort moet:

    • Ten minste zes maanden geldig zijn bij inreis en bij een lang verblijf geldig zijn gedurende de hele periode van het verblijf
    • Minstens één lege visumpagina bevatten
    • Vrij zijn van hoesjes of omslagen. Graag deze verwijderen vóór het opsturen

  3. Pasfoto

    Twee officiële pasfoto's in kleur. Deze foto's moeten:

    • Goedgelijkend zijn
    • Alleen een lichtgrijze, lichtblauwe of witte (egale) achtergrond hebben
    • Het officiële formaat hebben (35 mm breedte x 45 mm hoogte)
    • Geniet worden aan het visumaanvraagformulier

  4. Bewijs van het reisarrangement

    Een kopie van het vluchtschema of een uitdraai van uw e-ticket.

  5. Kopie paspoort

    Een duidelijke kopie van de informatiepagina van het paspoort van de aanvrager.

  6. Visum-aanvraagformulier

    Eén volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier.

  7. visum.nl-orderformulier

    U ontvangt een orderbevestiging per e-mail nadat u een order online heeft geplaatst via de visum.nl website. Een print van deze bevestiging stuurt u naar ons, samen met uw paspoort en de andere benodigdheden die we in het aanvraagpakket vermelden.

    Voor alle andere orders en daar waar van toepassing, vult u handmatig een origineel orderformulier in, ondertekent u dit en stuurt u het naar ons op.

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat visum.nl uw gehele aanvraag heeft afgerond.

  8. Double of triple entry visum aanvragen

    Een reisschema is vereist voor het aanvragen van een visum voor twee (double entry) of drie inreizen (triple entry). Het schema, Travelplan, moet volgens het format zijn dat is opgenomen in het visum.nl-aanvraagpakket.

  9. Geldigheidsduur visum

    Als u het visum van tevoren heeft aangevraagd, is de maximale duur van het verblijf 60 dagen. U kunt uw visum verlengen bij het plaatselijke immigratiekantoor met nog 30 dagen.

    Wanneer u het land van bestemming verlaat en opnieuw inreist, is de maximale verblijfsduur 60 dagen.

Visum quick check

Bent u houder van een Nederlands paspoort? Kijk hier of u een visum nodig hebt voor uw bestemming.

Alle landen bekijken

Ophaaldienst

Heeft uw aanvraag spoed.  Een koerier van visum.nl haalt uw documenten op in Nederland. Onze snelle service garandeert dat uw visumaanvraag zo spoedig mogelijk bij de ambassade ligt. Meer informatie

Bel 070 315 0205 om een afhaalafspraak te maken.

Kies voor visum.nl

Snel. visum.nl biedt de snelste manier om een visum te krijgen.

Makkelijk. De specialisten van visum.nl helpen u met betrouwbare informatie per telefoon en e-mail.

Veilig. visum.nl waakt zorgvuldig over uw vertrouwelijke gegevens en privacy.